Hőséghullámok és a hőségriadó idején a munkavégzés még fokozottabb megterhelést jelent a szervezetre, az átlagosnál melegebb időben az egészséges szervezetet is nagy igénybevétel érheti. A tartós meleg környezeti hőmérséklet és a fizikai munka a szervezetben többlethőtermelést okoz, ami megnöveli a hőártalmak kockázatát.
A hőség hatására bekövetkező élettani változások (pl. figyelmetlenség, reakcióidő növekedése, fáradékonyság, nedves, csúszós kéz) növelik a munkahelyi balesetek kockázatát.
– A munkahely melegnek minősül, ha a munkahelyi klíma a munkahelyen a 24 °C (K) EH értéket meghaladja, vagy szabadtéri munkahelyen a napi középhőmérséklet legalább 1 napig meghaladja a 25 °C-ot, és az országos tisztifőorvos a hőség miatt a figyelmeztetést vagy a hőségriasztást kiadta.
A munkahelyek klímájára vonatkozó előírások a munkahelyek munkavédelmi követelményeinek minimális szintjéről szóló 3/2002. (II. 8.) SzCsM-EüM együttes rendeletben található.
Munkavédelmi teendők hőségriadó esetén.
Zárttéri munkahelyen a munkavállalók létszámát, a tevékenység jellegét, a munkával járó fizikai megterhelés-igénybevételt és a veszélyforrásokat figyelembe véve megfelelő hőmérsékletet kell biztosítani.
A klímakörnyezet kedvezőtlen hatásainak megelőzése céljából az alábbi intézkedésekre lehet szükség:
– A munkahelyi klíma zárt téri munkahelyen a 24 °C (K) EH értéket (korrigált/effektív hőmérséklet) meghaladja, azaz a munkahely melegnek minősül, a munkavállalók egészségének megóvása érdekében szervezési intézkedéseket kell tenni és védőitalt kell juttatni.
Melegnek minősülő munkahelyeken a munkaidő részeként óránként legalább 5, de
legfeljebb 10 perces pihenőidőt kell közbeiktatni és a munkavállalók részére igény
szerint, de legalább félóránként védőitalt (14-16 °C-os ivóvíz) kell biztosítani.
A pihenőidőnek elsősorban a közepesen nehéz, vagy nehéz fizikai munkák esetén
van jelentős egészségvédelmi szerepe. A meleg munkahelyeken végzett fizikai munka intenzitásától és a meleg klímától függő mértékben szükség van arra, hogy a szervezet a nagymértékű hőtermelés, és az ezzel együtt járó hőleadás gátlás alól – a hőegyensúly érdekében – időnként felszabaduljon, megfelelő mértékben tudjon gyorsulni a pihenőidő eltöltésére szolgáló kedvezőbb, komfortos klíma zónában.
– Az alkalmazott légtechnikai berendezések, klímaberendezések hatékonyságáról a
megszokottnál gyakrabban kell meggyőződni, ellenőrizni kell – szakember bevonásával
– a rendeltetésnek megfelelő működőképességüket, gondoskodni kell a rendszeres
műszaki karbantartásukról, tisztításukról, fertőtlenítésükről.
A mesterséges szellőztető- és légkondicionáló berendezések nem megfelelő beállítása, működtetése és karbantartásának, tisztításának hiánya egészségkárosodások (pl. légúti fertőzések stb.) kiváltó oka lehet.
Szabadtéri munkahelyek
– A melegnek minősülő munkahelyeken kiemelten hőségriadó esetén a munkavállalók igénye szerinti mennyiségben, a folyadék veszteség pótlására megfelelő hőmérsékletű (14-16 °C-os) ivóvizet kell biztosítani a higiénés követelmények betartásával.
– Fel kell hívni a munkavállalók figyelmét, hogy kerüljék az alkohol, a magas koffein és cukortartalmú italok fogyasztását, amelyek dehidratálhatják a szervezetet.
– Munkaszervezéssel kell biztosítani, hogy a munkavégzés során rendszeresen kerüljön pihenőidő beiktatásra. A pihenőidőt lehetőleg a környezethez képest hűvösebb helyen, megfelelő ülőalkalmatossággal ellátott körülmények között töltsék el a dolgozók.
– Segíteni kell a munkavállalókat abban, hogy képesek legyenek alkalmazkodni a hőséghez, rövidebb munkaperiódusokat és hosszabb munkaközi szüneteket tegyenek számukra lehetővé.
– A munkavédelmi oktatás során a fentiekben felsorolt veszélyforrások és a szükséges
megelőző intézkedések mellett fel kell készíteni a dolgozókat arra is, hogy felismerjék és kezelni tudják a hőség okozta túlzott igénybevétel és a hőguta tüneteit.
– Mindig legyen mobiltelefon a munkaterületen, ha segítséget kell hívni!
A munkavégzés jellegének és a munkakörülményeknek megfelelő műszaki
megoldásokkal, munkaszervezéssel, egyéni védelemmel, védőitallal gondoskodni kell a munkavállalók időjárás elleni védelméről.
– Figyelni kell a munkavállalók cseréjére, azaz a munkát úgy kell megszervezni, hogy
felváltva, rövid ideig tartózkodjanak a tűző napon, illetve a napsugárzás és a hőterhelés szempontjából kritikusnak tekinthető napszakban lehetőség
szerint hűvösebb, árnyékos munkahelyen folyjon a munka.
– A dolgozók lehetőség szerint könnyű, világos színű és lazán viselhető ruházatban
végezzék feladataikat, ha ez nem veszélyezteti a biztonságos munkavégzést.